تاریخ: ۲۴ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۱:۴۹
بازدید: ۴۶
کد خبر: ۳۶۵۲۰۴
رئیس اتاق ایران در نامه به محمدرضا عارف

در ترکیب سازمان ملی هوش مصنوعی از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود | تشکیل سازمان هوش مصنوعی در قالب شرکت خصوصی

در ترکیب سازمان ملی هوش مصنوعی از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود | تشکیل سازمان هوش مصنوعی در قالب شرکت خصوصی
‌می‌متالز - رئیس‌اتاق ایران در نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهوری، بر لزوم مشارکت و حضور بخش‌های خصوصی و تعاونی در ترکیب سازمان ملی هوش مصنوعی تاکید کرد.

به گزارش می‌متالز، رئیس اتاق ایران در نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی، با اشاره به تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی ایران و تشکیل شورای راهبری هوش مصنوعی درخواست کرد بخش‌های خصوصی و تعاونی در ترکیب سازمان ملی هوش مصنوعی و جلسات تصمیم‌گیری برای تنظیم سند هوش مصنوعی مشارکت داشته باشد.

در بخشی از نامه صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به محمدرضا عارف به تصمیم هیات وزیران اشاره شده که قرار است برای هدف دستیابی به سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی، کارگروه ویژه اقتصاد رقومی تشکیل شود. همچنین مقرر شده جایگاه کشور تا سال ۱۴۱۲، در زمره ده کشور برتر و پیشرو در حوزه هوش مصنوعی قرار گیرد.

رئیس اتاق ایران در این نامه تاکید کرده که هنوز نقشه راه رسمی و مصوبی به‌عنوان «برنامه ملی توسعه هوش‌مصنوعی» که قرار است مطابق با تکلیف برنامه هفتم پیشرفت، اجرایی شود، وجود ندارد.

حسن‌زاده برای رسیدن به این اهداف عنوان شده، پیشنهاد کرده اتاق‌های بازرگانی، اصناف و تعاون ایران در شورای ملی راهبری هوش مصنوعی عضویت داشته باشند. همچنین از ظرفیت اتاق‌های سه‌گانه در فرآیند تهیه اساسنامه سازمان هوش مصنوعی و مدیریت این سازمان استفاده شود.

به پیشنهاد رئیس اتاق ایران، سازمان هوش مصنوعی باید در قالب یک شرکت خصوصی و یا تعاونی تشکیل شود.

موضوع تشکیل سازمان ملی هوش مصنوعی، مشارکت بخش خصوصی در ترکیب این سازمان در جلسات متعددی در نشست شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار بررسی شده بود.

رونوشت این نامه به سیدمحمدامین آقامیری، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی، بهمن عبداللهی، رئیس اتاق تعاون ایران و قاسم نوده فراهانی، رئیس اتاق اصناف ایران ارسال شده است.

متن کامل نامه رئیس اتاق ایران به معاون اول رئیس‌جمهور

جناب آقای دکتر عارف

معاون اول محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی

موضوع: درخواست مشارکت بخش‌های خصوصی و تعاونی در ترکیب سازمان ملی هوش مصنوعی و جلسات و تصمیم گیری‌های تنظیم سند هوش مصنوعی

با سلام.

احتراماً همانگونه که مستحضرید اخیراً تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی ج. ا. ایران و همچنین تشکیل شورای راهبری هوش مصنوعی، با موافقت اعضاء محترم شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است. متعاقب آن نیز هیات محترم وزیران مصوب نموده است تا با هدف دستیابی به سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی، کارگروه ویژه اقتصاد رقومی تشکیل گردد. بر اساس چشم اندار سند ملی هوش مصنوعی نیز مقرر است جایگاه کشور تا سال ۱۴۱۲، در زمره ده کشور برتر و پیشرو در حوزه هوش مصنوعی قرار گیرد؛ این درحالی است که احکام مرتبط با هوش‌مصنوعی در برنامه هفتم پیشرفت هرچند که با ورود صریح به موضوع هوش‌مصنوعی، جزء اولین سیاست‌های مصوب و رسمی کشور و یک گام قابل‌توجه در این مسیر محسوب می‌شود، اما همچنان نتوانسته است رافع ابهام‌ها در بسیاری موارد از قبیل برنامه‌ها و وظایف باشد. هم اکنون نیز نقشه راه رسمی و مصوبی به‌عنوان «برنامه ملی توسعه هوش‌مصنوعی» که قرار است مطابق با تکلیف برنامه هفتم پیشرفت، اجرایی گردد، وجود ندارد؛ لذا نظر به آنکه علی‌رغم تاکیدات ریاست محترم جمهور مبنی بر استفاده مناسب از ظرفیت‌های بخش‌های خصوصی و تعاونی در فرایند‌های تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی‌های اقتصادی کشور و بنا بر مواد ۲ و ۳ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، نقش اتاق‌های سه گانه در ترکیب سازمان ملی و شورای راهبری هوش مصنوعی نادیده گرفته شده است، موجب امتنان خواهد بود چنانچه دستور فرمائید تا در راستای اثربخشی بیشتر تصمیمات این مجموعه‌ها که بی شک تأثیر مستقیم و به سزایی در شاخص‌های اقتصادی کشور خواهند داشت، اقدامات ذیل معمول گردد:

-عضویت اتاق‌های سه گانه به عنوان پارلمان بخش خصوصی و تعاونی در شورای ملی راهبری هوش مصنوعی (در راستای اجرای ماده (۹۱) قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی)

-استفاده از ظرفیت اتاق‌های سه گانه در فرآیند تهیه اساسنامه سازمان هوش مصنوعی و مدیریت این سازمان

-به جهت امکان انعطاف و قابلیت تعامل بیشتر با ذینفعان (مخصوصاً در فرآیند جذب افراد نخبه)، پیشنهاد می-گردد سازمان هوش مصنوعی در قالب یک شرکت غیردولتی (خصوصی/ تعاونی) شکل گیرد.

پیشاپیش از حسن توجه و بذل مساعدت جنابعالی سپاسگزاری می‌گردد.

منبع: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران

عناوین برگزیده